Samen iets Ondernemen

Op bezoek in de Kalebassenkas van Mariëtte Blom

Afgelopen vrijdag 19 augustus zijn we op bezoek geweest bij Mariëtte, zij heeft als hobby het kweken van pompoenen en kalebassen, zoals ze zelf zegt: "Een beetje een uit de hand gelopen hobby".
Het weer werkte goed mee en zo gingen we eerst te voet naar het pompoenenland. Mariëtte wachtte ons op bij haar prachtig uitgestalde pompoenen aan de straat. Zij wees ons de weg naar het pompoenenland daar ikzelf geen idee had waar het was. Leuk om te zien hoe de pompoenen groeien, had zelf verwacht dat ze ook omhoog geleid zouden worden maar alles ligt en groeit op de grond. Enthousiast legt Mariëtte alles uit, zo kun je zelfs tijdens de groei de pompoen graveren en als deze uitgegroeid is dan heb je toch wel een ander soort pompoen. Het verschil tussen de Kalebassen en Pompoenen is nu ook geheel duidelijk. Dat Mariëtte heel creatief is kunnen we bij haar thuis zien, prachtige schilderijen en bloemstukken staan er in haar hobbyruimte. De kalebassenkas is ook opgeleukt met mooie zitjes en kalebaskippen!! Ongelooflijk wat je er allemaal mee kunt doen. Mariëtte geeft ook regelmatig workshops in haar hobbyruimte meer informatie hierover is te vinden op haar facebook, Klik hier voor de link
We Hebben een super gezellige middag gehad en wat een mazzel dat ik volgende week nog een keertje mag ;))). Dank je wel Mariëtte voor je gastvrijheid en je uitleg over je hobby's, want dat jij een creatief persoon bent dat is duidelijk, als er iets in jouw handen komt dan eindigt dat in een mooi kunstwerk.

Vrijdag 26 augustus.

En ja hoor, nog een keertje naar Mariëtte geweest. Ook prachtig weer dus op naar het Pompoenenland. Erg gezellig en veel nieuwe gezichten, wat voor mij zo leuk is, is dat je de tweede keer toch weer andere dingen hoort. Ook viel het mij op dat door de regen alles enorm gegroeid was, het onkruid begon aardig over de paden te groeien ;). Natuurlijk zijn er foto's gemaakt ms lijken ze op elkaar maar er staan toch echt andere leden op. Ik haal nogmaals even aan dat Mariëtte graag haar creativiteit wil delen dmv workshops. Je kunt lid worden van haar Facebook en zo blijf je daarvan op de hoogte. Klik hier voor de link.
Als verrassing had Mariëtte voor iedereen een eetbare pompoen klaar liggen dus nu kunnen we allemaal aan de pompoensoep of roerbak hoorde ik. Heb het zelf nog nooit gemaakt maar ga het zeker proberen. Klik hier voor een recept of ga gewoon zelf even googlen.

Hieronder de foto's van het zeer geslaagde uitje. Mariëtte nogmaals Thanks voor je gastvrijheid.
Succes in de maand September met de open dagen in je Kalebassenkas. 
13987568_901132216686497_6966798019687335373_o.jpg

Hieronder volgen de foto's, veel kijk plezier.