Samen iets Ondernemen

Rondleiding bij Bronsgieterij "de Hooischuur"
Wegens succes is er een extra datum en zijn we nogmaals uitgenodigd om dit mee te maken.


  Bronsgieten is simpel gezegd, het gieten van kunstwerken in brons. Dat moet ruim gezien worden want in de oudheid waren het vooral gebruiksvoorwerpen die in brons gegoten werden en tegenwoordig ligt de nadruk weliswaar op kunstwerken, maar kunnen het natuurlijk ook heel goed ‘dierbare herinneringen’ zijn.

Duurzaam en volledig handwerk!!
Bronsgieten op een manier zoals het al 5000 jaar geleden werd gedaan...

Wij werken met de eeuwenoude 'verloren was-methode' waarbij vervolgens traditie en vakmanschap 'hand in hand' gaan. Onze missie is dan ook:

Het gieten en maken van bronzen voorwerpen en daarmee het ambt bewaren voor het nageslacht en de regio. Met de hoge kwaliteit die wij leveren, hopen we bestaanszekerheid voor de nabije en verre toekomst te garanderen.

         

We wandelen vanaf Intratuin richting Ouddorp. Na ongeveer 4 km komen we aan bij de Bronsgieterij hier krijgen we het hele proces te horen over hoe je een bronzen beeld kunt maken, ook maken we het gieten van brons mee. (oordopjes mee is verstandig ;)
Na afloop lopen we via het fietspad terug naar de verzamelplaats.
Deze activiteit vind plaats op Woensdag 26 Augustus, wil je mee laat dit dan tijdig weten want  Vol = Vol. Voor meer informatie download de nieuwsbrief onder aan deze pagina.

Deze activiteit is VOL geboekt.


 

PDF
Bronsgieterij de Hooischuur