Samen iets Ondernemen

Op bezoek in de "Kalebassenkas"

(VOL)      Vrijdag 19 Augustus gaan we op bezoek bij Mariëtte Blom.
Er is een extra datum namelijk Vrijdag 26 augustus verzamelen om half 2.
Mariëtte is ongeveer 20 jaar geleden begonnen met het kweken van pompoenen. Van de pompoenen kun je heerlijke gerechten maken maar ook kun je je eigen creativiteit daar in kwijt. Een paar jaar later kwamen er ook kalebassen. Deze zijn niet voor consumptie maar hebben hun sierwaarde. Door de uitspattende vormen kun je hier heel creatief mee aan de gang gaan. Zo kunnen de kalebassen ook gedroogd worden waardoor ze vanzelf een soort houtlook krijgen. Ze voelen dan heel licht aan en klinken hol.
Dat Mariëtte creatief is!! Dat heb ik met eigen ogen gezien ;) maar hoe zit dat met onze wandelfunners? Mariëtte beschikt over een eigen workshop ruimte waar zij haar creativiteit volledig kwijt kan, ook geeft zij samen met de buurvrouw workshops. Mariëtte verteld met veel enthousiasme over haar hobby's, ze heeft heerlijke koffie en laat ons niet met lege handen naar huis gaan @verrassingdusdathoudenwegeheim!!
We wandelen ongeveer een route van ongeveer 4 kilometer en na ons bezoek in de Kas zijn we in No Time weer terug op de verzamelplaats. Hoop dat jullie nieuwsgierig zijn naar de groei van de kalebassen en de pompoenen, dus wie weet tot dan.
Download de nieuwsbrief onder aan deze pagina voor meer informatie.

 

Alleen voor de EXTRA datum kan men zich nog aanmelden VRIJDAG 26 AUGUSTUS.

VERDER GELDT DEZELFDE INFORMATIE ALS IN DE NIEUWSBRIEF.

HOEZO                        CREATIEF

PDF
Op bezoek in de Kalebassenkas