Samen iets Ondernemen

Op bezoek bij "Manege De Steenen Kamer"

 
De naam van de manege is afgeleid van een historische, inmiddels afgebroken, boerderij. De boerderij bestond geheel uit steen, wat toentertijd uniek was. De manege bestaat al veertig jaar, maar raakte aan het begin van deze eeuw langzaam in verval. Een overname in 2005 zorgde ervoor dat de manege weer tot bloei kwam. Manege De Steenen Kamer is een gezellige manege voor jong en oud.

 Het complex wordt verder bewaakt door 2 trouwe honden,  Balou en Luca.
 In 45 boxen hebben zij hun paarden en pony's een plaats  gegeven. Regelmatig hebben zij ook een gast pony of  paard op de manege, dit kan voor enkele dagen zijn, maar  ook langer waarbij deze mee rijdt in de lessen. 


We gaan eerst een rondje lopen door de woonwijk, 3km, daarna wandelen we richting de manege waar we een rondleiding over het terrein krijgen. Aansluitend mogen we kijken als het carrousel team oefent voor het Nederlands kampioenschap in hun klasse.

 Carrousel rijden is een van de  weinige teamsporten binnen  de paardensport. Het is de  kunst om gezamenlijk een  kuur, bestaande uit diverse  dressuur oefeningen, op muziek te rijden,  waarbij gekeken wordt naar de gelijkheid van het rijden van de figuren door de ruiters en minder naar het show element. 

Deze activiteit vind plaats op Woensdagavond 13 Augustus om 18.30      
Voor meer informatie kunt u de Nieuwsbrief onder aan deze pagina downloaden.                                PDF
Op bezoek bij "Manege De Steenen Kamer"
Download (14 downloads)