Samen iets Ondernemen

WORKSHOP GLASFUSION.

Anne Hoogland organiseert regelmatig workshops Glasfusion in zijn atelier aan de Wezelkoog 18 in Alkmaar.


Wat houdt een workshop Glasfusion in?
Met stukken gekleurd fusion-glas van Amerikaanse topkwaliteit maak je een glaskunstwerk van je eigen gemaakte ontwerp voor een schaalvorm, een staand model of hangobject van circa 32 x 40 cm. 
Glasfusion, ook wel gesmolten-glastechniek genoemd - is een techniek die in de glaskunst wordt gebruikt waarbij stukjes of stroken glas van dezelfde of verschillende kleuren samengevoegd worden door ze geheel of gedeeltelijk te versmelten. Glasfusion biedt zo ook de mogelijkheid om de verschillende kleuren van glasdelen met elkaar te laten vervloeien of te vermengen. De verhitting vindt plaats in een elektrische oven op krachtstroom van 380 Volt. Twee of meer stukken gekleurd glas worden op elkaar gelegd of overlappen elkaar en worden verhit tot temperaturen tot circa 800° C. Hierna volgt een lang traject van afkoelen. De oven-computer regelt dat de glasoven op de juiste manier afkoelt. Het hele proces duurt circa 24 uur. Zie onder de foto's en neem een kijkje op de site www.ah-art.nl.


De kosten van deze workshop bedragen € 120,= en zijn inclusief de lunch, drankjes, glasmaterialen, de ovenstook en de b.t.w. Je krijgt de beschikking over een grote ovenplaat van 32 x 40 cm. om een schitterend glaskunstwerk te kunnen maken. 
Voor het maken van een schaal van het vlakke glasobject is een extra ovenstook nodig.
De extra kosten hiervoor zijn €15,=. Verder hebben wij verschillende staanders vanaf € 15,= in acrylaar om je glasobject of schaal mooi te presenteren. 
Circa 1 week later kun je de glasobjecten bij ons ophalen.

 

Data Glasfusion - Workshop: ( Atelier Wezelkoog 18 in Alkmaar)

Zaterdag 21 april 2018 10.30 uur

Zaterdag 28 april 2018 10.30 uur

- de workshop duurt van 10.30 tot circa 15.00 uur.

- het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 6 personen.

Je kunt je apart aanmelden via de mail jitske@wandelfun.nl of je kunt met een groep vriendinnen, zussen, familie etc je aanmelden, datum kan dan in overleg


Lijkt het je leuk om deze workshop een keertje te doen maar schikt de datum niet,
in overleg voor een groep
 van 4 tot maximaal 6 personen kan dan een
andere datum afgesproken worden. Mei is VOL maar in juni en july is er nog een andere mogelijkheid, laat het maar weten.

 

PDF
Workshop Glasfusion