Samen iets Ondernemen

Sterrenwacht Saturnus

Wie wist dat een er een Sterrenwacht in Heerhugowaard zit?

De stichting Sterrenwacht Saturnus is opgericht op 8 september 1976. De algemene doelstelling is "het populariseren van sterrenkunde, ruimtevaart, informatica, natuur & techniek, etc.”  De Stichting beschikt over een eigen gebouw met waarnemingskoepel welke is uitgerust met de beste instrumenten om waarnemingen te doen naar wat het heelal te bieden heeft. Tevens beschikken ze over een speciale zonnekijker om b.v. uitbarstingen op de zon te bestuderen. De koepel die op het gebouw staat werd in 1982 gebouwd. In de jaren '90 werd in verschillende fase het gebouw uitgebreid tot wat het nu is. De stichting organiseert cursussen, workshops en er is een maandprogramma. Alle informatie kunt U hierover lezen op hun site.www.sterrenwachtsaturnus.nl

Het is ook mogelijk om donateur te worden, deze donateurs ontvangen 10 maal per jaar het clubblad Titan. Tevens hebben zij gratis toegang tot lezingen, filmmiddagen en kijkavonden en mogen, onder deskundige leiding, gebruik maken van alle apparatuur van de stichting. Het Donateurschap kost € 45,00 per jaar; een hogere bijdrage is altijd welkom.

Wij zijn uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de Sterrenwacht, zij hebben een educatief programma samengesteld en uiteraard mogen we ook een kijkje nemen in de waarnemingskoepel. Ik ben zelf zeer nieuwsgierig naar wat dat inhoudt en wil wel iets meer weten over het heelal. Wie gaat er mee?

Deze activiteit vind plaats op Vrijdag 11 mei, meer informatie download de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

PDF
Sterrenwacht Saturnus