Samen iets Ondernemen

Het Eerstelingenpad 7km

Het eerstelingenpad is genoemd naar de vroege aardappelsoort 'de Eersteling'. Een mooie wandeling langs de historische Oosterdel. Het is niet moeilijk je voor te stellen hoe er in het Oosterdelgebied bij Broek op Langedijk in vroegere tijden werd geboerd. Punterend van het ene naar het andere eilandje, dag in dag uit. Nog altijd zijn er enkele tuinders actief in het gebied maar het grootste deel geldt als natuurgebied, deze word beheerd door de stichting Veldzorg. 

Op de afbeelding staat een van de twee molens die Langedijk rijk is. Met de weinig orginele naam "Molen D" Deze werkt nog en word bewoond. We lopen een route van 7 km en starten bij het station in Heerhugowaard. We gaan via de nieuwe brug "De Krul" langs de haven "Broekhorn" en zo langs het kanaal deze prachtige route lopen. Vergeet je fototoestel niet want hier kun je mooie plaatjes schieten.

Deze activiteit is gepland op Vrijdag 23 juni. Voor meer informatie download de nieuwsbrief onder aan deze pagina. Heb gezien dat de dijk open ligt op dit moment dus werk in uitvoering, weet dus niet zeker of deze route doorgaat, datums blijven wel gewoon staan, dan maken we er een andere wandeling van. 


 

PDF
'Eerstelingenpad' 7km